27.8.2012

Pyrkivän leiri

Ensimmäiset kouluviikot ovat takana ja edellisviikonloppu vierähti Pyrkivän omalla leirillä ahkerasti treenaillen.

Leirille osallistui SikSakin lisäksi Saga, Smindi, Sazu ja Sade. Lauantaina leirillä oli ohjelmassa mm. lämmittelyä Sazun valmentajien johdolla, lenkki, liikkuvuustestit, omaa treeniä, "house" tyylinen tanssitunti, perustreeniä vanteella ja vartalotekniikkaa. Tanssitunnilla sai unohtaa voimistelulle tyypilliset suorat polvet ja irroitella musiikin tahtiin. Tämä oli hauskaa, mutta yllättävän haastavaa. Liikkuvuustestien tulokset olivat parantuneet huomattavasti, joten kova uurastus sillä saralla on tuottanut upeasti tulosta! :)


Treeniä vanteen kanssa
Keskivartalotreeniä
Lauantaina lounastauolla nautittiin kauniista ulkoilmasta. Ruokailun jälkeen ehdittiin kokeilla kiipeilytelineellä hieman leuanvetoja ja kieppejä. ;)
 



Loppuverryttelyä viestien ja ryhmätehtävien parissa Sagan kanssa:





Sunnuntaiaamulla jatkettiin ja päivä alkoi omien valkkujen vetämällä alkulämpällä Sagan kanssa. Päivän aikana oli ohjelmassa paljon omaa treeniä sekä vannetreeniä entisen SM-tason rytmisenvoimistelijan kanssa. Tunnilla keskityttiin muun muassa vaikeusosien ja vanneliikkeiden yhdistämiseen.

Keskittynyttä harjoittelua
Käsilläkävelyä
Jalkatekniikkaa
Päivän päätteeksi oli vuorossa ehkä koko leirin odotetuin tunti, kun kaksi Sanix-joukkueen tyttöä vetivät SikSakille treenin. Pääsimme harjoittelemaan tunnilla liikkeitä, joita Sanix oli juuri edellisellä viikolla oppinut Vierumäen leirillään. Kiitos tytöille kivasta ja hyödyllisestä tunnista! Mikä sen parempaa, kuin päästä treenaamaan omien idoliensa seurassa. :)

Upeita esivoimistelijoita
Esimerkkiä katsomassa
Pääseeköhän tytöt solmuun? ;)

Leirin päätteeksi teimme vielä erilaisia leikkejä ja loppuverkkaa yhdessä Smindin ja Sagan kanssa.



SikSak kiittää kouluttajia ja muita joukkueita leiriseurasta. Taas palattiin omiin treeneihin uusien ideoiden kanssa. :)

17.8.2012

Tytöt ja isät Flowparkissa

Viime keväänä vietettiin päivä SikSak-tyttöjen ja heidän äitiensä kanssa Ruotsin laivalla ja tällä kertaa oli vuoro tehdä jotakin isien kanssa. SikSakin joukkueenjohtajan järjestämänä kokoonnuimmekin perjantaina Turun Flowparkkiin kiipeilemään.


Ensimmäisenä puettiin varusteet päälle ja kuunneltiin ohjeet mm. turvavaljaiden käyttöön liittyen. Sen jälkeen oli vuorossa testiradan suorittaminen ohjaajan valvonnassa ennen kuin oli lupa siirtyä yläilmoihin kiipeilemään.

Testiradalle jonottamassa
Testirataa suorittamassa
Tämän jälkeen päästiin itse toimintaan. Tytöt ja isät kiersivät ratoja omassa tahdissa ja valokuvaajat yrittivät pysyä perässä. :)






Radat sisälsivät peräkkäin erilaisia osioita - toiset haastavampia kuin toiset..

Nämä mustat putket olivat liukkaita
Silppaamista kymmeneen metriin

Tynnyreillä kiipeämistä

Verkkossa kiipeilyä

Toisenlaisten tynnyreiden ylitystä


Verkkoon heittäytymistä vaijeriliu'un päätteeksi

Köysien avulla piti heilauttaa itsensä seuraavalle alustalle

Naruilla kiipeilyä

Puistosta köytyi myös joukkueen kanssa samaniminen rata.


Kun kiipeilystä tuli rutiinia, ehtivät tytöt vaijeriliukujen aikana myös temppuilla.





 Koko illan kiipeilyn jälkeen alkoivat erityisesti käsivoimat hiipua ja olo tuntui tältä:


 Isot kiitokset jojolle mukavan illan järjestämisestä! Ja isille rohkeasta osallistumisesta! :)





16.8.2012

Kesäteatteri

SikSak vietti torstai-iltaa hieman erilaisissa merkeissä kuin tavallisesti - vuorossa oli nimittäin kesäteatteriesityksen katsomista koko joukkueen voimin!

Tapasimme Turun keskustassa kauppakeskus Hansassa viideltä. Tytöt saapuivat sovittuun paikkaan pikku hiljaa, mutta tuntui kuin paikalle olisi kerääntynyt ryhmä vieraita tyttöjä, kun tutut treenivaatteet ja nutturat olivat vaihtuneet vapaa-ajan vaatetukseen ja lookkiin. :)

Aloitimme illan suuntaamalla Hansatorille katsomaan Flash mob-esitystä. Flash mob:ssa tanssitaan koko ajan kasvavalla porukalla ja tällä kertaa esityksessä oli mukana myös Pyrkivän Saga-joukkue. Tanssi näytti hauskalta! Ja jos oikein ymmärsimme, niin tapahtuma taisi aloittaa Turun Musiikkijuhlat.

Tanssin jälkeen menimme yhden SikSak-tytön kummisedän omistamaan italialaiseen jäätelöbaariin herkuttelemaan jätskeillä.




Seuraavaksi oli vuorossa kävely Vartiovuoren kesäteatteriin. Matkalla oli aikaa pysähtyä Vartiovuoren puistoon istuskelemaan, nauttimaan vielä lämpimästä ulkoilmasta ja keinumaan. ;)


Seitsämäksi jatkoimme matkaa kesäteatterille katsomaan Peppi Pitkätossua. Vaikka olimme ajoissa liikkeellä, teatterijono oli ehtinyt kasvaa yllättävän pitkäksi. Saimme onneksi kuitenkin hyvät paikat.




Näytös oli hyvä, vaikkakin kaikkien mielestä ehkä vähän pitkä. Hauskinta esityksessä oli temppuileva Herra Tossavainen ja oikea hevonen, joka ei kylläkään valitettavasti ollut valkoinen. :D Illan myötä sää viileni, ja etukäteisvaroituksista huolimatta suurin osa tytöistä oli pukeutunut liian kesäseisti. Katsomossa siis paleltiin, vaikka istuimmekin aika tiiviisti vieri vieressä.

Teatterissa törmäiltiin myös useisiin voimistelututtuihim, kun Turun Pyrkivän voimistelujaosto oli myynyt lippuja kyseiseen näytökseen. Paikalla vilisi Pyrkivän joukkueista niin Saden, Sazun, Smindin kuin Sagankin tyttöjä ja taidettiin siellä yksi Sanix-tyttökin bongata! :)

8.8.2012

Ohjelmaleiripäivä

SikSak vietti aurinkoista sunnuntaipäivää opetellen syksyn uutta vanneohjelmaa. Koko päivän kestäneen uurastuksen jälkeen ohjelma saatiinkin muutamaa liikkumista lukuun ottamatta opeteltua. Valmentajat olivat tyytyväisiä näkemäänsä, vaikka haastetta ohjelmassa riittää vielä paljon. Tyttöjen ensi kommentti ohjelmasta oli ”nopea”, mutta niinhän se tässä vaiheessa kuuluukin olla. :) 


Lounastauolla päätettiin mennä ulos nauttimaan kauniista ilmasta. Samalla tytöt ehtivät harjoitella nurmikolla mm. perhosta, ja muutamilta se luonnistuikin aika upeasti!




Ajan voi hyödyntää tehokkaasti ;)
Treeniin valmistautumassa
Tällä hetkellä SikSakilla on menossa peruskuntokausi, mutta ahkeran treenauksen lisäksi luvassa on muutaman viikon sisällä muutakin kivaa joukkueen kanssa. Niistä lisää myöhemmin ;)