19.5.2013

SM-kilpailut

SikSakin valmistautuminen SM-kilpailuihin alkoi perjantaina, kun suuntasimme Kisakallioon pitämään viimeistelytreenit kanveesilla yhdessä Sanixin kanssa. Kanveesiharkan jälkeen lähdimme bussilla kohti Tampereen Koskikadun Cumulus hotellia. Heti hotellille päästyämme menimme nukkumaan, sillä aamulla oli tiedossa aikainen herätys.


Launtaina suuntasimme jo seitsemältä kilpailupaikalle, kun harjoituksemme oli jo puoli yhdeksältä. Alusta asti tekeminen näytti varmalta ja tarkaltaja pystyimmekin tekemään virallisessa kisaharjoituksessa vahvan suorituksen. Harkan jälkeen teimme pikaisesti meikit ja aloimme valmistautumaan itse kilpailusuoritukseen.




Kilpailusuorituksessa pystyimme tekemään hyvän ja erittäin ilmaisullisen suorituksen, joka palkittiinkin upeasti elämys-bonuksella! Suoritukseen mahtui muutama pieni epätarkkuus, mutta kokonaisuuteen olimme tyytyväisiä. Pettymykseksemme tekniset pisteemme jäivät alas, joka vaikuttikin selkeästi yhteispisteisiime. Yhteispisteemme 17,25 riittivät kovatasoisessa ja todella tiukassa kilpailussa sijalle 5. Suorituksen jälkeen treenasimme vielä vähän aikaa hallilla, jotta asetettu mitalitavoite tulisi seuraavana päivänä tavoitetuksi. Kisapäivän jälkeen kävimme vielä yhdessä Sanixin kanssa syömässä hotellimme alakerrassa.


 
Sunnuntaipäivään lähdimme hyvällä ja taistelutahtoisella fiiliksellä ja saimmekin tehtyä jo harkassa rennon ja vahvan suorituksen, jollaista päätimme lähteä hakemaan myös itse kilpailusuoritukseen. Kilpailusuoritus olikin edellistä päivää tarkempi ja vahvempi ja pystyimme olemaan omaan tekemiseemme tyytyväisiä. Pisteemme olivat sunnuntaina 16,95 ja päivän 3. korkeimmat, mutta kahden päivän yhteispisteet eivät riittäneet kilpailussa mitaleille. Sijoituksemme kilpailuissa oli siis harmittavasti jaettu 4.

Isot onnittelut sarjamme mitalisteille Varieteelle, Alexalle ja Freayt Jr.:lle!

Lomaviikon jälkeen SikSak jatkaa suunnitelmallisesti kesätreenien merkeissä, jotta tulevaisuuteen asetettujen tavotteiden täyttymisestä saadaan jatkossa nauttia!



9.5.2013

Valmistautuminen SM-kilpailuihin

Kauden päätöskilpailut kilpaillaan tulevana viikonloppuna Tampereella kaikkien voimistelulajien yhteisissä SM-kilpailuissa. SikSakin valmistautuminen kilpailuihin on sujunut yhtä viikon kestänyttä vatsapöpöä lukuunottamatta intensiivisesti ja keskittyneesti. Viimeisten viikkojen aikana ohjelmaa on hiottu hidastettujen videoiden avulla eteenpäin ja ohjelma onkin SikSakin historiassa ennätyssiisti!

Kuva Marko Rikkonen

SikSakin kevät on valitettavasti sisältänyt myös kummallisia tapaturmia. Kauden aikana jopa kahdella tytöllä on tullut murtuma koululiikunnasta, eikä treeneissäkään ole tapaturmilta vältytty. Kaudella on siis nähty myös ennätysmäärä keppejä ja kokoonpanoihin on jouduttu tekemään muutoksia.

Kuva Ellepicture

Vajaista kokoonpanoista huolimatta asenne ja tahto ovat pysyneet koko kevään ajan korkealla ja kauden mittaan olemme voineet olla tyytyväisiä niin kisoissa tehtyihin suorituksiin kuin siihen valtavaan kehitykseen mitä kevään aikana on tapahtunut!

Kuva Ellepicture

Kauden pääkilpailuihin voimmekin lähteä erittäin hyvillä mielin esittämään päättäväisesti omaa osaamistamme ja täyttämään tavoitteemme SM-mitalien hakemisesta Turkuun! :)

Kuva Ellepicture

Ennen kilpailuja SikSakilla on vielä kahdet treenit, joista jälkimmäiset on viimeistelytreenit Kisakallion kanveesilla perjantaina. Tampereella nähdään! :)

ps. lähipäivien aikana on tulossa infoa blogin välilehdelle ja Pyrkivän nettisivuille kokeilutilaisuudesta SikSak-joukkueeseen!

pps. kiitokset postauksen hienoista kuvista http://ellepicture.blogspot.fi/ ja Split-joukkueen joukkueenjohtaja Marko!

1.5.2013

TUL:n mestaruuskilpailut

Viime viikonloppuna kisattiin Tampereella TUL:n mestaruuskilpailut.

Kisoihin lähdettiin perjantaina jo iltapäivällä, jotta ehdimme hyvissä ajoin tällä kertaa jo perjantaina olevaan kisaharjoitukseen. Harjoitussuoritukset sujuivat melko hyvin, vaikka toinen kokoonpano joutuikin tekemään suorituksen vajaalla kokoonpanolla. Harjoituksen jälkeen majoitumme läheiselle koululle yöpymistä varten.

Aamu alkoi poikkeuksellisesti suoraan hiusten ja meikkien laitolla. Samalla Split-joukkueen tytöt esittelivät omaa versiotaan SikSakin kevään ohjelmasta.








Kisapäivä alkoi 12-14-vuotiaiden sarjalla ja tällä kertaa ensimmäisenä oli kokoonpanoista vuorossa SikSak. Suoritus ei valitettavasti onnistunut tavotteiden mukaan ja selkeitä virheitä tapahtui useampia. SikSakin pisteet 17,19 riittivät kuitenkin alkukilpailussa kärkisijaan.
SikSak -99 kokoonpanokaan ei välttynyt virheiltä vaan suoritus sisälsi eriaikaisuuksia ja epätarkkuuksia. -99:n pisteet 16,33 riittivät tiukassa kisassa alkukilpailun jälkeen sijalle 5.
Seuraavaan päivään lähdettiinkin parantamaan selvästi alkukilpailun suorituksia!

Päivä jatkui lounaan, kuvien oton ja suihkun merkeissä ja kisapaikalle palattiin vasta iltapäivällä kannustamaan Pyrkivän joukkueita hyviin suorituksiin. Kisat venyivät kuitenkin hurjan pitkäksi, joten päivällinenkin ehdittiin käydä syömässä läheisessä ravintolassa ennen kuin oli Sanixin vuoro astella matolle kilpailun viimeisenä joukkueena.







Sunnuntai aloitettiin tiukalla asenteeella ja jo heti aamun harkkasuorituksissa kumpikin kokoonpano teki selvästi eilistä kilpailusuoritusta paremmat läpimenot, joiden jälkeen pystyttiin lähtemään hyvillä mielin itse kilpailusuorituksiin.

Loppukilpailussakaan SikSak -99 ei valitettavasti yltänyt parhaimpaansa, vaan suoritukseen pääsi yllättäviä virheitä. Sunnuntain pisteet 16,65 riittivät tiukan kilpailun viidenteen sijaan. SikSak-kokoonpanolla sen sijaan nähtiin lavalla todellista RÄYH-asennetta ja keskittymistä! Suoritus oli vahva ja ilmaisullinen ja juuri sellainen, jota olimme lähteneet hakemaan. Upeasta suorituksesta tuomaristo palkitsi joukkueen upein pistein 5,73 3,66 8,80 = 18,19, jotka riittivät sarjamme ylivoimaiseen voittoon! Lisäksi SikSak sai kaksi bonusta; toisen suorituksesta ja toisen taiteellisesta. :)


Parhaan ohjelman palkinto!




Palkintojen jaossa SikSakin koreografia sai vielä sarjamme parhaan ohjelman palkinnon perusteilla: "Ohjelma on räjähtävällä tavalla mukaansa tempaava. Taitavat voimistelijat tuovat ohjelman idean loistavasti esiin". Tästä suuri kiitos kuuluu jälleen ihanalle Sussulle, jonka kanssa jatkamme ahkeraa hiomistyötä kohti muutaman viikon päässä häämöttäviä SM-kilpailuja! :)